
İmplant Tedavisi
Diş implantları genel olarak tek diş eksikliklerinde, birden fazla diş eksikliklerinde, tam dişsizlik durumlarında ve ortodontik tedavide dişler hareket ettirilirken destek alınması amacıyla sıklıkla kullanılmaktadır. Tek diş eksikliklerinde diş kaybının olduğu bölgeye uygulanacak bir implant ile komşu dişlerin köprü protezinde olduğu gibi zarar görmesinin önüne geçilerek diş eksikliği tedavi edilebilir. Çoklu diş eksikliklerinde implant uygulamaları ile hastanın hareketli protez kullanmasının önüne geçilebilir. Ağızdaki dişlerin tamamının olmadığı durumlarda ise total protezler yerine sabit protezler veya daha konforlu hareketli protezler yapılabilir.
İmplant Uygulamasının Avantajları
İmplant Tedavisinin Aşamaları
İmplant yapımına başlanmadan önce ilk olarak ciddi ve titiz bir planlama yapılması gerekmektedir. İmplant uygulaması multidisipliner bir yaklaşımdır. İmplantı çene kemiği içine yerleştirecek cerrahi uzmanı ile implant üstü protezi yapacak protez uzmanı birlikte çalışmalıdır. Muayene aşamasında detaylı bir ağız içi muayene ile diş etleri, alt ve üst çenenin ve dişlerin birbirleriyle olan ilişkileri gibi durumlar incelenir. Panoramik radyografiler ile de kemik hacimleri, anatomik oluşumlar ve olası sorunlar değerlendirilir. Klasik radyografilerin yanı sıra komplike vakalarda üç boyutlu tomografi alınarak implantların yerleştirileceği bölgeler en az hatayla planlanır.


Dental implant prosedürü cerrahidir. Cerrahi işlemin süresi yerleştirilecek implant sayısına ve hastanın koşullarına bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında değişebilir. Bu yüzden yapılacak operasyonun uzman, deneyimli bir ekip, yeterli ekipman ve tüm sterilizasyon şartlarının sağlandığı bir ortamda yapılması kuşkusuz çok önemlidir.
İmplant yerleştirildikten sonra protez yapımına geçebilmek için yerleştirilen titanyum dental implantlar ile kemiğin tam birleşmesini amacıyla 3-6 ay arası beklenmektedir. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra daimi protez yapımına başlanır.